Autorijlessen

Je wilt natuurlijk snel je rijbewijs halen. Cruisen met je vrienden, even de auto van je ouders lenen, naar de stad of de bioscoop. Met de auto is alles dichtbij en leuker. Dus waar wacht je op, bekijk onze aantrekkelijke lespakketten.

Wanneer je ongeveer 16 en half jaar bent mag je beginnen praktijklessen. Bij Rijschool Boon is de eerste rijles 1 uur om kennis met elkaar te maken en om jou als leerling te kunnen voorzien van de benodigde adviezen.

Daarna is het de bedoeling om steeds een dubbel lesuur (120 minuten) samen op pad te gaan. De reden hiervan is dat dan de tijd van de rijlessen effectiever besteed zijn. In overleg met de instructeur is het ook mogelijk om 1 uur te gaan lessen.

Tussentijdse Toets

Het is mogelijk om vanaf de 16,5 jaar een TTT (tussen tijdse toets) te doen. Wij raden het aan om zo’n TTT te doen, omdat deze toets precies gelijk is aan een officieel examen. Je kunt alleen niet slagen of zakken. Het voordeel van zo’n toets is om ervaring op de doen van een echt praktijkexamen en dat geeft rust voor het echte examen.

Deze toets begint net als een praktijkexamen bij het CBR met een echte examinator die naast jou zit in plaats van de instructeur en dan ga je een echte examenroute rijden. Verder kun je vrijstelling verdienen van jou bijzondere verrichtingen voor alleen het eerste praktijk examen. Denk aan File Parkeren of in een vak parkeren vooruit of achteruit.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen dat de slaagkans door een tussentijdse toets met 20% kan toenemen. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele spanningen weg te halen. Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel ‘bijzondere verrichtingen’ op het eerstvolgende examen.

 

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Als je wilt kan je rij-instructeur meerijden. De toets duurt even lang als een echt examen en dat is 55 minuten.

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je samen met je rij-instructeur nog moet werken.

De gezondheidsverklaring. 

De gezondheidsverklaring is belangrijk om goed in te vullen en deze is verplicht om in te vullen eerder kan de rijschool geen praktijkexamen aanvragen. In dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe het werkt.​

 

Praktijkexamen

Praktijk examen kan je doen van af 17 jaar. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je de vaardigheden van het autorijden voldoende beheerst en dat je in bezit bent van de theorie. Het theorie examen mag je behalen vanaf 16 jaar en is 1,5 jaar geldig.

Ben je geslaagd voor je 18 jaar bent, dan mag je alleen rijden onder begeleiding van een coach bijvoorbeeld je ouders. Dit is het zo genaamde www.2todrive.nl

Tot op heden is het wel zo dat wanneer je autorijbewijs hebt gehaald je dan ook in het bezit bent van een bromfiets rijbewijs. Dat wordt dan vermeld op je rijbewijs.

 

Machtigen rijschool

Het is noodzakelijk dat je Autorijschool Boon machtigt om een praktijkexamen voor jou aan te kunnen vragen en je moet de eigenverklaring (gezondheidsverklaring) invullen.

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd.

Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef je DigiD nooit aan een ander.

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken, kijk dan op mijn.cbr.nl voor de voorwaarden.
Verder is het goed om te weten dat jouw rijschool een praktijkexamen of toets alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van te voren goed af met je rijschool. Het machtigen van je rijschool en het reserveren op naam moeten ertoe leiden dat jouw rijschool altijd binnen afzienbare tijd een praktijkexamen voor jou kan aanvragen. 

 

prijzen praktijklessen auto bij Rijschool Boon.

(Prijswijzigingen voorbehouden)

Pakket 1 rijbewijs B

1875
  • 25 rijlessen (60 minuten)
  • TTT (Tussentijdse toets)
  • Een praktijkexamen excl. eigen verklaring

Pakket 2 rijbewijs B

1900
  • 30 rijlessen (60 minuten)
  • Een praktijkexamen excl. eigen verklaring

Pakket 3 rijbewijs B

2400
  • 35 rijlessen (60 minuten)
  • TTT
  • Een praktijkexamen excl. eigen verklaring
  • examengarantie (evt. 2e examen gratis)
  • I theoriepakket