Motorrijlessen

Het motorrijbewijs halen in Grave dan ga je natuurlijk naar Rijschool Boon. Het motorrijden staat synoniem aan ontspanning en vrijheid. Oftewel het ultieme rijdende hobbyapparaat. Niet voor niets is het aantal motorrijders in Nederland de afgelopen decennia enorm toegenomen. De populariteit van het aantal groeiende motorrijders brengt dus naast de al drukke wegen de nodige gevaren met zich mee.

Oplettendheid en deskundigheid om een motor veilig te besturen is een noodzakelijk kwaad. Daarom moet men diverse rijbewijzen doorlopen om de zwaarste categorie motor te mogen besturen.

Bij Autorijschool Boon kun je terecht voor categorie A en A (code80).

Praktijklessen Motor in Grave bij Rijschool Boon

Bij Autorijschool Boon is de eerste rijles 1 uur om kennis te maken met elkaar en het motorrijden. Zo kunnen wij jou als leerling voorzien van de benodigde adviezen. Daarna is het de bedoeling om steeds een dubbel lesuur (120 minuten) samen op pad te gaan. De reden voor deze keuze is dat dan de tijd van de motorrijlessen effectiever besteed zijn. In overleg met de instructeur is het ook mogelijk om 1 uur te gaan lessen.

Alle motorrijlessen starten en stoppen bij de rijschool in Grave. Wij hebben alle benodigde motorkleding die nodig is voor de veiligheid tijdens het motorrijden denk aan helm en motorpak. Mocht je zelf motorkleding hebben, dan mag je die ook gebruiken. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is een stevige schoen die de enkels bedekken. Dit mogen eventueel werkschoenen of kisten zijn.

De eerste rijlessen zullen op een afgesloten terrein in de omgeving van Grave zijn om de basis vaardigheden te leren van het motorrijden. Wanneer je voldoende voertuigbeheersing hebt opgedaan, dan kunnen we ook gaan rijden op de weg. 

 

Rijles en rijexamen zware motor?

Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer. De minimumleeftijd voor rijles is 21 jaar.

Heb je nog geen rijervaring?  Of heb je korter dan 2 jaar je rijbewijs voor middelzware motor (A2). Dan mag je rijexamen op een zware motor doen als je de leeftijd van 21 hebt. Het rijbewijs A met de aantekening code 80 kan dan behaald worden. Je mag dan de eerste 2 jaar alleen op een driewielige een lichte (A1) en een middelzware (A2) motor rijden.

Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag je op alle zware motoren rijden. Ben je nog geen 24 als de code vervalt? Dan moet er bij jouw gemeente een nieuw rijbewijs worden aangevraagd zonder deze aantekening.

 

Het praktijkexamen

Het motor praktijkexamen bestaat uit 2 onderdelen. Het onderdeel voertuigbeheersing (AVB) en het onderdeel verkeersdeelneming (AVD). Praktijk examen kan je doen vanaf 21 jaar. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je de vaardigheden van het motorrijden voldoende beheerst, daarom moet je eerst het AVB examen halen en in bezit zijn van de theorie voordat we het AVD examen kunnen aanvragen.

Het theorie examen mag je behalen vanaf 17 jaar en is 1,5 jaar geldig. Belangrijk  om te weten is dat je Autorijschool Boon machtigt om een praktijkexamen voor jou aan te kunnen vragen en je moet de eigenverklaring (gezondheidsverklaring) invullen. Zowel het machtiging als de eigenverklaring vul je online in op mijn.cbr.nl en daar heb je een DigiD voor nodig. 

Machtigen rijschool

Het is noodzakelijk dat je Autorijschool Boon machtigt om een praktijkexamen voor jou aan te kunnen vragen en je moet de eigenverklaring (gezondheidsverklaring) invullen.

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd.

Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef je DigiD nooit aan een ander.

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken, kijk dan op mijn.cbr.nl voor de voorwaarden.
Verder is het goed om te weten dat jouw rijschool een praktijkexamen of toets alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van te voren goed af met je rijschool. Het machtigen van je rijschool en het reserveren op naam moeten ertoe leiden dat jouw rijschool altijd binnen afzienbare tijd een praktijkexamen voor jou kan aanvragen. 

 

prijzen praktijklessen MOTOR bij Rijschool Boon.

(Prijswijzigingen voorbehouden)