BSO bus training rijvaardigheid

De BSO bus is de opvolger van de BSO Stint. De BSO bus is een elektrisch voertuig ontwikkeld voor de buitenschoolse opvang. De toepassing van deze bus is dat pedagogisch medewerkers zelfstandig met de BSO bus kinderen vervoeren van school naar de opvanglocatie.

Hierdoor zijn er geen taxivoertuigen met chauffeurs meer nodig en draagt de BSO bus bij aan een veilige verkeerssituatie rondom scholen.

Inhoud rijtrainingen BSO bus bij Rijschool Boon

Leer veilig en verantwoordelijk te rijden en manoeuvreren met de BSO bus in het verkeer. Met de toelating van de BSO bus zijn alle gebruikers verplicht vanuit het convenant en de verzekeraar om een rij-training te volgen.

Wij zijn als rijschool aangesloten bij Stichting Veilig door het verkeer daarom zullen wij deze trainingen met uiterste zorgvuldigheid verzorgen.

Een BSO moet kunnen voldoen aan specifieke regelgeving en voorwaarden vanuit de verzekeraar van de BSO-bus. Zo dienen bestuurders van de BSO-bus minimaal 18 jaar te zijn en dienen bestuurders een volledige rijvaardigheidstraining af te leggen.
Deze rijvaardigheidstraining bestaat uit de navolgende onderdelen:

  • Online Theorie (e-learning)
  • Theorie-examen
  • Praktijktraining
  • Praktijkexamen

De praktijktraining en het praktijkexamen dienen te worden verzorgd c.q. afgenomen door een rijinstructeur die in het bezit is van een geldige WRM-bevoegdheidspas. Na de afronding van alle onderdelen ontvangt de cursist (de beoogde bestuurder) een certificaat van de stichting.