Praktijklessen bij Rijschool Boon Grave

De minimum leeftijd om met je rijlessen te beginnen is 16,5 jaar.
Wij adviseren je om je rijlessen in blokuren te verdelen, zodat je de tijd hebt en krijgt om je rijvaardigheid te ontwikkelen. We halen je niet alleen thuis op maar ook bijvoorbeeld op je school, je werk of op het station.

 

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor een toelichting op de uitslag achteraf. Je kunt je instructeur vragen om mee te rijden. In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator die uitlegt hoe het examen verloopt. Daarna volgt op de parkeerplaats eerst een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator om je een aantal voorbereiding- en controlehandeling uit te voren aan de examenauto. Dan begint de rit.

De examinator let ondermeer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op tien examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en bijzondere verrichtingen. De examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen, dan wordt dit onderdeel overgeslagen bij het eerstvolgende examen.

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd krijg je meteen de Verklaring van Rijvaardigheid en de Verklaring van Geschiktheid. In ruil voor deze twee documenten, twee pasfoto’s en het vereiste geld kun je bij het gemeentehuis je rijbewijs ophalen.

Deze site is gerealiseerd door Lai Media.